Sähköauton lataus taloyhtiössä

Ratkaisut taloyhtiön lataushaasteisiin

Taloyhtiön latausjärjestelmät sähköautoilevilta sähköalan asiantuntijoilta ilman kytkykauppaa tai sekavia alihankintaketjuja – aina suunnittelusta toteutukseen.

Sähköauton lataus taloyhtiössä

Ratkaisut taloyhtiön lataushaasteisiin

Taloyhtiön latausjärjestelmät sähköautoilevilta sähköalan asiantuntijoilta ilman kytkykauppaa tai sekavia alihankintaketjuja – aina suunnittelusta toteutukseen.

Vastaa kasvavaan tarpeeseen

Sähköautot eivät ole enää tulevaisuuden haave tai pelkkien harrastajien sisäpiiri, vaan ne ovat täällä ja nyt. Sähköautot muuttuvat jatkuvasti yhä varteenotettavammaksi ja houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi yhä useammalle autoilijalle ja siksi niiden määrä onkin tuplaantunut vuosittain.

Onhan sähköautoilla ajaminen kuitenkin edullisempaa, niiden lataaminen on tänä päivänä vaivatonta eikä niissä piile riskejä tulevaisuuden EU:n kielloille.

Kun yhä useampi taloyhtiön asukas vaihtaa sähköautoon, herääkin usein kysymys:

Millä ja miten ne ladataan?

Ennen kuin ohjeistat taloyhtiön asukkaita maksamaan itsensä kipeäksi yleisillä latauspisteillä tai ylikuormittamaan taloyhtiön sähköjärjestelmää lataamalla suoraan lämmitystolpasta, onkin hyvä aika pohtia:

Voisiko sähköautoja ladata fiksummin, ja vieläpä suoraan taloyhtiön parkkipaikalla?

Oma latausinfrastruktuuri taloyhtiöön ei ole pelkästään fiksumpi, vaan myös luotettavampi, edullisempi sekä kestävämpi ratkaisu, joka mahdollistaa vaivattoman sähköautoilun vuoskikymmeniksi eteenpäin.

Voit siis unohtaa vaaralliset viritelmät ja vakuutusyhtiön painajaiset.

Samalla säilyy myös naapurisopu, kun ei tarvitse taistella lähialueen ainoasta latauspisteestä tai selvitellä, kuka on ladannut salaa lämmitystolpasta.

Lupaamme

Miksi latausinfra kannattaa?

Ei kytkykauppoja tai palvelumaksuja: Oma itsenäinen järjestelmä ilman sivukuluja

Kun tilaat latausjärjestelmän Energiavahdilta, saa taloyhtiösi ikioman, itsenäisen järjestelmän, jonka myötä autojen lataaminen ei ole riippuvaista kolmannen osapuolen pilvipalveluista, ylihintaisista maksujärjestelmistä tai yhden laitevalmistajan tai ohjelmistotalon elinkelpoisuudesta.

Voitte toki käyttää myös laskutusoperaattoria meidän rakentamissamme latausjärjestelmissä, mutta niiden perustoiminnot eivät vaadi sitä,  jolloin teille jää jatkuva valinnanvapaus maksaa ainoastaan käytetystä sähköstä, eikä euroakaan ulkopuoliselle palveluntarjoajalle. 

Vaikka Turbo-Saabilla pihaan kolistelevien myyntitykkien puheet edullisista kuukausimaksuista ja älykkäistä pilvipalveluista voivat kuulostaa houkuttelevalta, jätetään niiden riskit usein kertomatta:

Entä jos palveluntarjoaja päättääkin nostaa hintojaan, pilvipalvelu kaatuu tai sen tuki lakkaa?

Meidän rakentamamme latausjärjestelmät pystyvät toimimaan aina myös itsenäisesti perustoimintojen, kuten latauksen ja kuormanohjauksen osalta.

Voit siis valita taloyhtiösi latausjärjestelmään mieleisesi latausoperaattorin meidän avullamme. Voit tarvittaessa aina myös vaihtaa latausoperaattoria tai käyttää järjestelmää kokonaan ilman sitä.

Jos vanha pilvipohjainen järjestelmä luvattiin elinikäisellä 4G-yhteydellä tai nollan euron kuukausimaksulla, voitko olla varma, että sama tarjous koskee myös taloyhtiöönne myöhemmin asennettavia latausasemia?

Riski kohtuuttomista hintojen tai muiden ehtojen muutoksista latausasemien käytössä piilee silloin, kun latausjärjestelmän perustoiminnot ovat riippuvaisia yhden toimijan taustajärjestelmästä.

Joko maksat kiltisti, mitä pyytävät tai vaihdat tilalle uudet latausasemat.

EVlataa- latausjärjestelmien kanssa sen sijaan voit olla varma siitä, että mikään ulkopuolinen toimija ei pääse taloyhtiöönne nähden määräävään asemaan.

Katso huolella erilaisiin tarpeisiin mietityt ratkaisumme

ev lataa

lämmitys- kaapeleista™

Ilman uusia kaapelointeja

 • Teho jopa 22kW
 • Kuormanohjaus
 • Valitse latausoperaattori
 • Tai käytä ilman latausoperaattoria
 • Pienellä investoinnilla alkuunev lataa

paikallisesti PLUS™

Paikallisesti tai operoidusti

 • Teho 11 kW - 22 kW
 • Kuormanohjaus
 • Valitse latausoperaattori
 • Tai käytä ilman latausoperaattoria
 • Future-proofev lataa

asunnoista™

Lataussähkö maksetaan asunnon sähkölaskulla

 • Teho 11 kW - 22 kW
 • Kuormanohjaus
 • Ei kuukausimaksuja
 • Ei tarvetta lukea mittareita

ev lataa

hidaslataus

Helppo ja halpa ensiapu lataustarpeisiin

 • Tehot alkaen 1,8kw
 • Paikallisesti luettava kulutusmittari
 • Myös lämmitysmahdollisuus
ev lataa

latauskartoitus-
taloyhtiöille

Faktoja vuoropuheluun

 • Päätöksenteon työkalu
 • Osakasmuutosten perusta
 • Tulevaisuuteen varautuminen

ev lataa

asukkaan
hankkimana

Jos taloyhtiö ei hanki

 • Latauspiste taloyhtiön parkkipaikalle omalla kustannuksella?
 • Tilaa sopiva latausratkaisu verkkokaupastamme
 • Tai lataa muutostyölomake ja lähetä se taloyhtiöösi käsiteltäväksi

Vähemmän byrokratiaa, enemmän konkretiaa

Ymmärrämme, että latausinfrastruktuurin hankinta voi kuulostaa vaivalloiselta prosessilta, joka vaatii pitkiä iltoja paperitöiden äärellä – puhumattakaan jatkuvista palavereista päättäjien, konsulttien ja myyntimiesten kanssa.

Emme halua, että latauspistehankkeesi kaatuu turhaan byrokratiaan.

Me uskomme, että asiat voi tehdä helpomminkin.

Me Energiavahdilla otamme projektin reppuselkäämme. Toteutamme kaikki työvaiheet saman katon alta aina suunnittelusta toteutukseen ja latauspisteiden käyttöönottoon asti.

Yli 2000 asennetun latauspisteiden ja satojen taloyhtiöprojektien kokemuksella tiedämme, että prosessi sujuu jouhevammin, kun se tehdään alusta alkaen yhden, kokeneen toimijan kanssa.

Kun asialla on ammattilaiset, muuttuu byrokratia konkretiaksi.

Suunnittelusta vastaa omat sähköautoilevat asiantuntijamme, ja asennus toteutetaan oman, meillä työsuhteessa olevan asennustiimimme toimesta ilman mutkikkaita ja sekavia alihankkijaketjuja.

Asentaja työn touhussa

EV Lataa intohimosta sähköautoiluun

Kun valitset meidät, valitset kumppanin, jonka toiminta perustuu aitoon intohimoon edistää sähköautoilua Suomessa.

Kokenut tiimimme koostuu paitsi kokeneista sähköasennusalan asiantuntijoista, myös pitkän linjan sähköautoilijoista, jotka tietävät varsin hyvin, mikä toimii ja mikä ei.

Voitkin kysyä itseltäsi: Luottaisitko latauspistemyyjään tai konsulttiin, joka ei edes itse aja sähköautolla?

Olemme jo lähes 10 vuoden ajan toteuttaneet sähköautojen latausratkaisuja niin suurin kuin pieniin taloyhtiöihin: ympäri Etelä-Suomea löydät yli 2000 meidän toteuttamaamme latauspistettä, joista jokainen kertoo tinkimättömästä laadusta ja ammattitaidostamme.

 

Varaa ilmainen tarjouskatselmus ja asiantuntija-arvio

Ennen kuin hassaat taloyhtiösi rahoja konsulttiruletista esiin pyörähtävään Diesel-Passatilla ajelevaan ”asiantuntijaan”, kutsu meidät paikalle täysin maksuttomaan tarjouskatselmukseen.

Kokeneina sähköautoilun asiantuntijoina autamme taloyhtiötäsi löytämään parhaat ratkaisut – ja se maksaa vain hieman taloyhtiön edustajan omaa aikaa. Rahaa me emme siitä ota.

Tarjouksesta ei tule taloyhtiöllenne euroakaan kuluja, kunhan taloyhtiön edustaja, kuten hallituksen jäsen esittelee meille taloyhtiön tilanteen joko ennakkoon etänä tai katselmuksen yhteydessä paikan päällä.

Parhaimmillaan säästät tuhansien eurojen konsulttipalkkiot, mikäli meidän ratkaisumme vakuuttaa sinut. Tiedämme kokemuksesta, että suunitteluprosessikin käy helpoiten, kun valitset kerralla kumppanin, joka pystyy myös rakentamaan latausjärjestelmäsi aina valmiiksi asti.

Maksuton tarjouskatselmus sekä alla kerrottu palvelukuvaus koskee kohteita, joissa tavoitteena on rakentaa uusi latausinfra vähintään kahdeksalle autopaikalle.

Pienemmissä kohteissa tai projekteissa myyntipäällikkömme suunnittelee taloyhtiön kanssa räätälöidyn lähestymistavan.

1. Asiakas täyttää lomakkeen ja liittää siihen tarvittavat dokumentit


Aika arvio asiakkaalta

15-30 minuuttia

Tarvitsemme sähköverkkoyhtiöltä tietoja sähköliittymästänne, että voimme määrittää sähköjärjestelmänne kapasiteetin ja sitä kautta vaadittavat toimenpiteet latausten toteutukselle.

Pyydämme parkkihallin tai pysäköintialueen pohja- tai asemapiirustuksia, että voimme suorittaa massalaskennan mahdollisimman tarkasti sekä siksi, että saamme siitä pohjan havainnollistaa tarjottavaa ratkaisua teille.

2. Olemme teihin yhteydessä tarjouskatselmuksen sopimiseksi

Tapaaminen voidaan tavallisesti varata aikaisintaan kahden viikon päähän, jotta olemme ehtineet saada sähköverkkoyhtiöltä tarvittavat tiedot ennen tapaamista.

3. EV tekee tapaamisen esivalmistelut


Aika arvio meiltä

n. 60 minuuttia

Me analysoimme sähköverkkoyhtiön tiedot sekä lähettämänne piirustukset ennen tapaamista, joten tiedämme kohteestanne jo paljon ennen tapaamista. Laaja taustatutkimus helpottaa ratkaisuehdotuksen laatimista.

4. Tapaaminen kohteessa


Aika arvio asiakkaalta ja meiltä

n. 60 – 120 minuuttia

Tarkempi tarvekartoitus

Keskustelemme, millainen tarve teillä on sähköautojen lataukselle. Kuinka monta käyttäjää? Onko käyttäjiä tarvetta laskuttaa? Kuinka nopeasti käyttäjien tulee voida ladata? (Tämä osuus onnistuu myös etänä)

Kohdekatselmus
Tutkimme huolellisesti parkkipaikat, kaapelireitit sekä keskukset.

Tapaamiset pyritään aloittamaan aamupäivällä, että pääsemme tuoreeltaan, vielä saman päivän aikana jatkamaan ratkaisuehdotuksen suunnittelemista. Jos tapaaminen järjestetään aamulla, toimitamme ratkaisuehdotuksen jo saman päivän aikana.

5. Ratkaisuehdotuksen laatiminen


Aika arvio meiltä

4 – 12h

Teemme yhteenvedon keskustelumme sekä kohdekatselmuksen pohjalta, määritämme ratkaisut sekä kustannukset ja lähetämme teille ratkaisuehdotuksen.

5.1 Ratkaisuehdotuksen läpi käyminen


Aika arvio asiakkaalta ja meiltä

30-90 minuuttia

Usein on järkevää vielä käydä päätöksentekoon osallistuvien tahojen kanssa yhteisesti ehdotus läpi esimerkiksi Teams-palaverilla, että voimme olla varmoja siitä, että olemme samalla aaltopituudella projektin yksityiskohdista.

6. Asiakkaan päätöksenteko

Olemme tehneet kaikkemme, että päätöksentekonne olisi helppoa, mutta aika-arviota emme tähän kohtaan osaa antaa.

Asiakas tekee päätöksen hankinnasta.

Laitoimme tahallaan myös meidän teidän hyväksenne käyttämän ajan tähän. Toivomme siitä vastineeksi teiltä vielä muutamaa minuuttia, sillä toivomme teidän ilmoittavan meille tilauksen lisäksi myös, mikäli päätöksenteko lykkääntyy tai mikäli hanketta ei olisi päätettykään toteuttaa.

1. Tilaus

Asiakas ilmoittaa hankkeen tilauksesta sähköpostitse, joka on virallinen lähtölaukaus projektille. Varsinainen sopimus toimitetaan ja allekirjoitetaan sähköisesti.

2. Toteutusneuvottelu

Käymme läpi mahdolliset kysymykset ja sovimme alustavasta aikataulusta sekä tarvittavien tahojen tiedottamisesta.

Osoitamme teille projektipäällikön, joka huolehtii projektista valmistumiseen asti. Kommunikaatio pysyy jouhevana, kun teidän tarvitsee asioida vain yhden yhteyshenkilön kanssa.

3. Toteutussuunnittelu

Sähkösuunnittelijamme laatii suunnitelmat mm. uusista sähkökeskuksista sekä sijoitteluista. Projektipäällikkömme laatii turvallisuussuunnitelman sisältäen työryhmälle ja ulkopuolisille tehtävät riskien arvioinnit sekä työskentelyalueen rajauksen.Samalla varmistetaan tavarantoimittajien aikataulumahdollisuudet.

Suurimpia aikataulutukseen vaikuttavia tekijöitä ovat sähkökeskusten toimitusaika, joka vaihtelee parista viikosta pariin kuukauteen yleisen kysynnän mukaan sekä sähköverkkoyhtiöltä mahdollisesti tarvittavat toimenpiteet esimerkiksi uuden liittymän hankkimisessa tai vanhan liittymän vahvistamisessa.

4. Aikataulutus ja tiedottaminen

Projektipäällikkömme sopii kanssanne tarkasta asennusaikataulusta. Tähän mennessä hän on suunnitellut työn etenemisen siten, että autopaikat olisivat pois käytöstänne mahdollisimman vähän aikaa. Lisäksi tiedotamme taloyhtiölle arviot aikataulusta.

5. Urakointi

Urakkatyöryhmämme toteuttaa hankkeen projektipäällikkömme johtamana. Pääsääntöisesti urakkatyöryhmämme on työmaalla ”yhteen menoon” niin kauan, että latausasemat ovat käyttövalmiina ennen kuin siirtyvät seuraavalle työmaalle.

Vaativimmissa kohteissa saatamme tehdä ennakkoon esimerkiksi valmistelevia töitä, kuten koteloiden avauksia tai kaivuuojia, mikäli niistä on erikseen sovittu.

Teemme oman yrityksen palkatulla henkilöstöllä mm. kaivuutyöt, sähköasennustyöt sekä timanttiporaukset palokatkot. (Kaikki sähköasentajamme ovat myös sertifioituja palokatkoasentajia).

Saatamme käyttää alihankkijoita laajempiin asfaltin paikkauksiin sekä satunnaisesti tarvittaviin kirvesmiestöihin.

6. Viimeistelyt

Latausasemat ovat turvallisesti käytössänne heti urakkatyöryhmän lähdettyä työmaalta. Ennen kuin lähdemme, annamme kattavat ohjeet järjestelmän käyttöön sekä luovutamme kaikki tarvittavat loppudokumentit.

Asennuksen jälkeen teetämme vielä sähköturvallisuuslain mukaisen varmennustarkastuksen valtuutetulla tarkastajalla 3kk kuluessa käyttöönotosta.

Saatamme myös tehdä esimerkiksi asvaltointia sekä nurmikon istuttamista latausasemien käyttöönoton jälkeen, koska hoitamalla niitä kootusti useamman kohteen kanssa saamme teille kustannusetua. Viimeinen maksuposti lankeaa maksettavaksi toki vasta, kun kaikki työt on tehty.

7. Takuu

Mikäli ei muuta ilmoiteta, niin kaikessa toimittamassamme on kahden vuoden takuu. Tekniikassa on aina ollut ja tulee aina olemaan vikoja, mutta ne hoituu vain ilmoittamalla niistä meille, jolloin huolehdimme täysin esimerkiksi latausaseman takuuvaihdosta.

Teidän ei tarvitse asioida kolmansien osapuolten kanssa.

Ota yhteyttä ja pyydä räätälöity tarjous

Täytä yhteydenottolomakkeemme, niin asiantuntijamme ovat teihin yhteydessä. Sovitaan etäpalaveri tai tapaaminen taloyhtiössänne tarjouskatselmuksen yhteydessä, ja aloitetaan yhdessä taloyhtiönne latausratkaisun suunnittelu.

Pyydä tarjous tästä

  Lomakkeen täyttämisestä ei tule taloyhtiöllenne mitään kuluja.
  Tarjouskatselmuksemmekin on aina maksuton, kun tavoitteena on rakentaa uusi latausinfra vähintään kahdeksalle autopaikalle.
  Pienempienkin kohteiden ja projektien osalta saat myyntipäälliköltämme selkeän ehdotuksen etenemismalleista kustannuksineen.