Sähköauton lataus
taloyhtiössä

Latausjärjestelmät sähköautoilevilta sähköalan asiantuntijoilta ilman kytkykauppaa tai sekavia alihankintaketjuja suunnittelusta toteutukseen.

Latausratkaisut taloyhtiöille

Latausjärjestelmät sähköautoilevilta sähköalan asiantuntijoilta ilman kytkykauppaa tai sekavia alihankintaketjuja suunnittelusta toteutukseen.

Maksuton tarjouskatselmus taloyhtiön latausinfran rakentamiseksi.

Tarjouksesta ei tule taloyhtiöllenne euroakaan kuluja, kunhan taloyhtiön edustaja, esimerkiksi hallituksen jäsen esittelee meille taloyhtiön tilanteen joko ennakkoon etänä tai katselmuksen yhteydessä paikan päällä, sekä järjestää katselmuksella pääsyn tarvittaviin paikkoihin, kuten taloyhtiön sähköpääkeskukseen.

Parhaimmillaan säästät tuhansien eurojen konsulttipalkkiot, mikäli meidän ratkaisumme vakuuttaa sinut ja huonoimmillaan se vie aikaasi tunnin tai kaksi.

Maksuton tarjouskatselmus sekä alla kerrottu palvelukuvaus koskee kohteita, joissa tavoitteena on rakentaa uusi latausinfra vähintään kahdeksalle autopaikalle. Pienemmissä kohteissa tai projekteissa myyntipäällikkömme sopii etenemismallista kanssanne erikseen.

Pääset täyttämään tarjouspyyntölomakkeemme tästä

Mikäli haluatte selvitellä tilannetta esimerkiksi yksittäisiä osakasmuutoksia varten taloyhtiön toteuttaman hankkeen sijaan, niin katsokaa Latauskartoitus

Lupaamme

 • Suomen täsmällisimmän tarjousprosessin
 • Juuri teidän tarpeidenne mukaisen ratkaisun
 • Huolellisen suunnittelun
 • Tehokkaan toteutuksen sekä
 • Huolettoman takuun

1. Asiakas täyttää lomakkeen ja liittää siihen tarvittavat dokumentit


Aika arvio asiakkaalta

15-30 minuuttia

-Tarvitsemme sähköverkkoyhtiöltä tietoja sähköliittymästänne, että voimme määrittää sähköjärjestelmänne kapasiteetin ja sitä kautta vaadittavat toimenpiteet latausten toteutukselle.

-Pyydämme parkkihallin tai pysäköintialueen pohja- tai asemapiirustuksia, että voimme suorittaa massalaskennan mahdollisimman tarkasti sekä siksi, että saamme siitä pohjan havainnollistaa tarjottavaa ratkaisua teille.

2. Olemme teihin yhteydessä tarjouskatselmuksen sopimiseksi

-Tapaaminen voidaan tavallisesti varata aikaisintaan kahden viikon päähän, jotta olemme ehtineet saada sähköverkkoyhtiöltä tarvittavat tiedot ennen tapaamista.

3. EV tekee tapaamisen esivalmistelut


Aika arvio meiltä

n. 60 minuuttia

-Me analysoimme sähköverkkoyhtiön tiedot sekä lähettämänne piirustukset ennen tapaamista, joten tiedämme kohteestanne jo paljon ennen tapaamista.

4. Tapaaminen kohteessa


Aika arvio asiakkaalta ja meiltä

n. 60 – 120 minuuttia

-Tarkempi tarvekartoitus.
Keskustelemme, millainen tarve teillä on sähköautojen lataukselle. Kuinka monta käyttäjää. Onko käyttäjiä tarvetta laskuttaa. Kuinka nopeasti käyttäjien tulee voida ladata. (Tämä osuus onnistuu myös etänä)

-Kohdekatselmus.
Katselmoimme parkkipaikat, kaapelireitit sekä keskukset.

-Tapaamiset pyritään aloittamaan aamupäivällä siksi, että pääsemme tuoreeltaan, vielä saman päivän aikana jatkamaan ratkaisuehdotuksen suunnittelemista ja pääsääntöisesti ne valmistuvatkin jo samalla viikolla.

Mikäli jokin seikka aiheuttaisi viivettä, niin ette jää epävarmuuteen, vaan saatte tarkan tiedon siitä, milloin ratkaisuehdotus tulee olemaan valmis esiteltäväksi.

 

5. Ratkaisuehdotuksen laatiminen


Aika arvio meiltä

4 – 12h

-Teemme yhteenvedon keskustelumme sekä kohdekatselmuksen pohjalta, määritämme ratkaisut sekä kustannukset ja lähetämme teille ratkaisuehdotuksen.

5.1 Ratkaisuehdotuksen läpi käyminen


Aika arvio asiakkaalta ja meiltä

30-90 minuuttia

-Usein on järkevää vielä käydä päätöksentekoon osallistuvien tahojen kanssa yhteisesti ehdotus läpi tapaamalla tai esimerkiksi Teams-palaverilla, että voidaan olla varmoja siitä, että olemme ymmärtäneet toisiamme oikein.

6. Asiakkaan päätöksenteko

Olemme tehneet kaikkemme, että päätöksentekonne olisi helppoa, mutta aika-arviota emme tähän kohtaan osaa antaa.

-Asiakas tekee päätöksen hankinnasta.

-Laitoimme tahallaan myös meidän teidän hyväksenne käyttämän ajan tähän. Toivomme siitä vastineeksi teiltä vielä muutamaa minuuttia sillä toivomme teidän ilmoittavan meille tilauksen lisäksi myös, mikäli päätöksenteko lykkääntyy tai mikäli hanketta ei olisi päätettykään toteuttaa.

Haluatko lukea vielä, miten hanke etenee, kun olette tehneet meille tilauksen?

1. Tilaus

-Asiakas ilmoittaa hankkeen tilauksesta sähköpostitse, jolloin muodostuu sopimus.

2. Toteutusneuvottelu

-Käymme läpi mahdolliset kysymykset ja sovimme alustavasta aikataulusta sekä tarvittavien tahojen tiedottamisesta. Osoitamme teille projektipäällikön, joka huolehtii projektista valmistumiseen asti ja teidän tarvitsee asioida vain yhden yhteyshenkilön kanssa.

3. Toteutussuunnittelu

-Sähkösuunnittelijamme laatii suunnitelmat mm. uusista sähkökeskuksista sekä sijoitteluista. Projektipäällikkömme laatii turvallisuussuunnitelman sisältäen työryhmälle ja ulkopuolisille tehtävät riskien arvioinnit sekä työskentelyalueen rajauksen. Varmistetaan tavarantoimittajien aikataulumahdollisuudet.

Usein eniten määrääviä tekijöitä on sähkökeskusten toimitusaika, joka vaihtelee parista viikosta pariin kuukauteen yleisen kysynnän mukaan sekä sähköverkkoyhtiöltä mahdollisesti tarvittavat toimenpiteet esimerkiksi uuden liittymän hankkimisessa tai vanhan liittymän vahvistamisessa.

4. Aikataulutus ja tiedottaminen

-Projektipäällikkömme sopii kanssanne tarkasta asennusaikataulusta. Tähän mennessä hän on suunnitellut työn etenemisen siten, että autopaikat olisivat pois käytöstänne mahdollisimman vähän aikaa. Tässä vaiheessa tiedotetaan tarkasti hankkeen aikataulusta tarvittaville tahoille.

5. Urakointi

-Urakkatyöryhmämme toteuttaa hankkeen projektipäällikkömme johtamana. Pääsääntöisesti urakkatyöryhmämme on työmaalla ”yhteen menoon” niin kauan, että latausasemat ovat käyttövalmiina ja sitten siirtyvät toiselle työmaalle, mutta riippuen kohteesta, saatamme tehdä hieman ennakkoon esimerkiksi joitain valmistelevia töitä, kuten kotelojen avauksia tai kaivuuojia, mikäli niistä on sovittu kanssanne ennakkoon.

Teemme oman yrityksen palkatulla henkilöstöllä mm. kaivuutyöt, sähköasennustyöt sekä palokatkot (sähköasentajamme ovat myös sertifioituja palokatkoasentajia). Saatamme käyttää alihankkijoita mm. timanttiporauksiin, kirvesmiehen töihin sekä esimerkiksi asvaltointiin.

6. Viimeistelyt

-Latausasemat ovat turvallisesti käytössänne heti urakkatyöryhmän lähdettyä työmaalta.

Tämän jälkeen teetämme vielä silloin, kuin sähköturvallisuuslaki sitä vaatii sähkölaitteiston varmennustarkastuksen valtuutetulla tarkastajalla 3kk kuluessa käyttöönotosta sekä sovimme kanssanne käytönopastuksesta sekä luovutamme loppudokumentit.

Saatamme myös tehdä esimerkiksi asvaltointia sekä nurmikon istuttamista latausasemien käyttöönoton jälkeen, koska hoitamalla niitä kootusti useamman kohteen kanssa saamme teille kustannusetua. Viimeinen maksuposti lankeaa maksettavaksi toki vasta, kun kaikki nämä on tehty.

7. Takuu

-Mikäli ei muuta ilmoiteta, niin kaikessa toimittamassamme on kahden vuoden takuu. Tekniikassa on aina ollut ja tulee aina olemaan vikoja, mutta ne hoituu vain ilmoittamalla niistä meille, jolloin huolehdimme täysin esimerkiksi latausaseman takuuvaihdosta.

Teidän ei tarvitse asioida kolmansien osapuolten kanssa.

ev lataa

paikallisesti™

Ei kuukausimaksuja

 • Teho 11 kW - 22kW
 • Kuormanohjaus
 • Ei latausoperaattoria
 • Ei pilvipalveluita
 • Paikallisesti luettavat kulutusmittarit

ev lataa

paikallisesti PLUS™

Paikallisesti tai operoidusti

 • Teho 11 kW - 22 kW
 • Kuormanohjaus
 • Valitse latausoperaattori
 • Tai käytä ilman latausoperaattoria
 • Future-proof

ev lataa

asunnoista™

Lataussähkö maksetaan asunnon sähkölaskulla

 • Teho 11 kW - 22 kW
 • Kuormanohjaus
 • Ei kuukausimaksuja
 • Ei tarvetta lukea mittareita

ev lataa

lämmitys-
kaapeleista

Edullinen perustaa

 • Tehot alkaen 1,8kw
 • Paikallisesti luettava kulutusmittari
 • Myös lämmitysmahdollisuus

ev lataa

latauskartoitus-
taloyhtiöille

Faktoja vuoropuheluun

 • Päätöksenteon työkalu
 • Osakasmuutosten perusta
 • Tulevaisuuteen varautuminen

ev lataa

asukkaan
hankkimana

Jos taloyhtiö ei hanki

 • Latauspiste taloyhtiön parkkipaikalle omalla kustannuksella?
 • Tilaa sopiva latausratkaisu verkkokaupastamme
 • Tai lataa muutostyölomake ja lähetä se taloyhtiöösi käsiteltäväksi

EV Blogi

Ota yhteyttä