Sähköauton lataus
taloyhtiössä

Tarvekartoituksesta valmiiseen toteutukseen satojen asennusten kokemuksella. Latauskartoitukset taloyhtiön päätöksentekoa varten.

Latausratkaisut taloyhtiöille

Tarvekartoituksesta valmiiseen toteutukseen satojen asennusten kokemuksella.

Tarvitsetko Latauskartoitusta?

Latauskartoitus on hyödyllinen, mikäli taloyhtiö ei halua tehdä koottua investointia, mutta haluaa selvittää osakkaille mahdollisuutta toteuttaa sähköauton lataus osakkaan omana hankintana tai muuten vain selvittää alustavia valmiuksia päätöksenteon tueksi ja edistämiseksi.

Lupaamme

 • Suomen täsmällisimmän tarjousprosessin
 • Juuri teidän tarpeidenne mukaisen ratkaisun
 • Huolellisen suunnittelun
 • Tehokkaan toteutuksen sekä
 • Huolettoman takuun

1. Asiakas täyttää lomakkeen ja liittää siihen tarvittavat dokumentit


Aika arvio asiakkaalta

15-30 minuuttia

-Tarvitsemme sähköverkkoyhtiöltä tietoja sähköliittymästänne, että voimme määrittää sähköjärjestelmänne kapasiteetin ja sitä kautta vaadittavat toimenpiteet latausten toteutukselle.

-Pyydämme parkkihallin tai pysäköintialueen pohja- tai asemapiirustuksia, että voimme suorittaa massalaskennan mahdollisimman tarkasti sekä siksi, että saamme siitä pohjan havainnollistaa tarjottavaa ratkaisua teille.

2. Asiakas varaa ajankohdan, jolloin tapaamme kohteessa

-Valitettavasti tapaaminen voidaan varata aikaisintaan kahden viikon päähän, että olemme ehtineet saada sähköverkkoyhtiöltä tarvittavat tiedot ennen tapaamista.

3. EV tekee tapaamisen esivalmistelut


Aika arvio meiltä

n. 60 minuuttia

-Me analysoimme sähköverkkoyhtiön tiedot sekä lähettämänne piirustukset ennen tapaamista, joten tiedämme kohteestanne jo paljon ennen tapaamista.

4. Tapaaminen kohteessa


Aika arvio asiakkaalta ja meiltä

n. 60 – 120 minuuttia

-Tarkempi tarvekartoitus.
Keskustelemme, millainen tarve teillä on sähköautojen lataukselle. Kuinka monta käyttäjää. Onko käyttäjiä tarvetta laskuttaa. Kuinka nopeasti käyttäjien tulee voida ladata?

-Kohdekatselmus.
Katselmoimme parkkipaikat, kaapelireitit sekä keskukset.

-Tapaamiset pyritään aloittamaan aamupäivällä siksi, että siten meillä on suurin mahdollisuus antaa teille ratkaisu vielä saman päivän aikana.

Mikäli kokonaisuus on erittäin laaja tai tulee jokin muu seikka, että ratkaisuehdotuksen lähettäminen samana päivänä olisi mahdotonta, niin ette jää epävarmuuteen, vaan ilmoitamme tapaamisen yhteydessä päivämäärän, jolloin saatte sen.

5. Ratkaisuehdotuksen laatiminen


Aika arvio meiltä

4 – 12h

-Teemme yhteenvedon keskustelumme sekä kohdekatselmuksen pohjalta, määritämme ratkaisut sekä kustannukset ja lähetämme teille ratkaisuehdotuksen.

5.1 Ratkaisuehdotuksen läpi käyminen


Aika arvio asiakkaalta ja meiltä

30-90 minuuttia

-Usein on järkevää vielä käydä päätöksentekoon osallistuvien tahojen kanssa yhteisesti ehdotus läpi tapaamalla tai esimerkiksi Teams-palaverilla, että voidaan olla varmoja siitä, että olemme ymmärtäneet toisiamme oikein.

6. Asiakkaan päätöksenteko

Olemme tehneet kaikkemme, että päätöksentekonne olisi helppoa, mutta aika-arviota emme tähän kohtaan osaa antaa.

-Asiakas tekee päätöksen hankinnasta.

-Laitoimme tahallaan myös meidän teidän hyväksenne käyttämän ajan tähän. Toivomme siitä vastineeksi teiltä vielä muutamaa minuuttia sillä toivomme teidän ilmoittavan meille tilauksen lisäksi myös, mikäli päätöksenteko lykkääntyy tai mikäli hanketta ei olisi päätettykään toteuttaa.

Haluatko lukea vielä, miten hanke etenee, kun olette tehneet meille tilauksen?

1. Tilaus

-Asiakas ilmoittaa hankkeen tilauksesta sähköpostitse, jolloin muodostuu sopimus.

2. Toteutusneuvottelu

-Käymme läpi mahdolliset kysymykset ja sovimme alustavasta aikataulusta sekä tarvittavien tahojen tiedottamisesta. Osoitamme teille projektipäällikön, joka huolehtii projektista valmistumiseen asti ja teidän tarvitsee asioida vain yhden yhteyshenkilön kanssa.

3. Toteutussuunnittelu

-Sähkösuunnittelijamme laatii suunnitelmat mm. uusista sähkökeskuksista sekä sijoitteluista. Projektipäällikkömme laatii turvallisuussuunnitelman sisältäen työryhmälle ja ulkopuolisille tehtävät riskien arvioinnit sekä työskentelyalueen rajauksen. Varmistetaan tavarantoimittajien aikataulumahdollisuudet.

Usein eniten määrääviä tekijöitä on sähkökeskusten toimitusaika, joka vaihtelee parista viikosta pariin kuukauteen yleisen kysynnän mukaan sekä sähköverkkoyhtiöltä mahdollisesti tarvittavat toimenpiteet esimerkiksi uuden liittymän hankkimisessa tai vanhan liittymän vahvistamisessa.

4. Aikataulutus ja tiedottaminen

-Projektipäällikkömme sopii kanssanne tarkasta asennusaikataulusta. Tähän mennessä hän on suunnitellut työn etenemisen siten, että autopaikat olisivat pois käytöstänne mahdollisimman vähän aikaa. Tässä vaiheessa tiedotetaan tarkasti hankkeen aikataulusta tarvittaville tahoille.

5. Urakointi

-Urakkatyöryhmämme toteuttaa hankkeen projektipäällikkömme johtamana. Pääsääntöisesti urakkatyöryhmämme on työmaalla ”yhteen menoon” niin kauan, että latausasemat ovat käyttövalmiina ja sitten siirtyvät toiselle työmaalle, mutta riippuen kohteesta, saatamme tehdä hieman ennakkoon esimerkiksi joitain valmistelevia töitä, kuten kotelojen avauksia tai kaivuuojia, mikäli niistä on sovittu kanssanne ennakkoon.

Teemme oman yrityksen palkatulla henkilöstöllä mm. kaivuutyöt, sähköasennustyöt sekä palokatkot (sähköasentajamme ovat myös sertifioituja palokatkoasentajia). Saatamme käyttää alihankkijoita mm. timanttiporauksiin, kirvesmiehen töihin sekä esimerkiksi asvaltointiin.

6. Viimeistelyt

-Latausasemat ovat turvallisesti käytössänne heti urakkatyöryhmän lähdettyä työmaalta.

Tämän jälkeen teetämme vielä silloin, kuin sähköturvallisuuslaki sitä vaatii sähkölaitteiston varmennustarkastuksen valtuutetulla tarkastajalla 3kk kuluessa käyttöönotosta sekä sovimme kanssanne käytönopastuksesta sekä luovutamme loppudokumentit.

Saatamme myös tehdä esimerkiksi asvaltointia sekä nurmikon istuttamista latausasemien käyttöönoton jälkeen, koska hoitamalla niitä kootusti useamman kohteen kanssa saamme teille kustannusetua. Viimeinen maksuposti lankeaa maksettavaksi toki vasta, kun kaikki nämä on tehty.

7. Takuu

-Mikäli ei muuta ilmoiteta, niin kaikessa toimittamassamme on kahden vuoden takuu. Tekniikassa on aina ollut ja tulee aina olemaan vikoja, mutta ne hoituu vain ilmoittamalla niistä meille, jolloin huolehdimme täysin esimerkiksi latausaseman takuuvaihdosta.

Teidän ei tarvitse asioida kolmansien osapuolten kanssa.

ev lataa

lämmitys-
rasioista

Edullinen perustaa

 • Teho 1,8kw
 • Paikallisesti luettava kulutusmittari
 • Myös lämmitysmahdollisuus

ev lataa

paikallisesti

Ei kuukausimaksuja

 • Teho 3,7 - 22kW
 • Kuormanohjaus
 • Paikallisesti luettava kulutusmittari

ev lataa

operoidusti

Kuukausimaksullinen palvelu

 • Teho 3,7 - 22kw
 • Kuormanohjaus
 • Käyttäjien automaattinen laskutus

ev lataa

latauskartoitus-
taloyhtiöille

Faktoja vuoropuheluun

 • Päätöksenteon työkalu
 • Osakasmuutosten perusta
 • Tulevaisuuteen varautuminen

ev lataa

asukkaan
hankkimana

Jos taloyhtiö ei hanki

 • Latauspiste taloyhtiön parkkipaikalle omalla kustannuksella?
 • Tilaa sopiva latausratkaisu verkkokaupastamme
 • Tai lataa muutostyölomake ja lähetä se taloyhtiöösi käsiteltäväksi

EV Blogi

Ota yhteyttä