Valmis muutostyöilmoitus.
ev lataa

Taloyhtiön muutostyöilmoitus: Opas oman latausaseman hankintaan

Omistatko sähköauton, mutta taloyhtiösi ei ole valmis investoimaan suurempaan latausinfraan? Oletko harkinnut oman latausaseman hankkimista, mutta et tiedä, mitä hankintaprosessi vaatii?

Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, olet tullut täysin oikeaan paikkaan.

Taloyhtiössä oman latausaseman hankinta vaatii hieman enemmän byrokratiaa kuin esimerkiksi omakotitalossa, joten hankintavaiheessa onkin hyvä tietää, mitä dokumentteja vaaditaan ja miten lupaprosessi etenee.

Jos latausasema on osakkaan oma, puhutaan ns. osakaslatauksesta. Osakaslatauksessa taloyhtiön osakas vastaa henkilökohtaisesti latausaseman hankinnasta ja kustannuksista. Prosessi on paljon suoraviivaisempi, kuin hankkiessa kokonaista latausinfraa taloyhtiöön.

Koko homma lähtee liikkeelle muutostyöilmoituksesta, ja tässä artikkelissa käymmekin läpi, miten sellainen tehdään ja miksi se on tärkeää.

Älä jumitu byrokratiaan: Ota mukava asento ja nappaa talteen ammattilaisten vinkit oman latauspisteen hankintaan!

Taloyhtiön muutostyöilmoitus – Mikä se on ja miksi sellainen tarvitaan?

Kun taloyhtiön osakas päättää ottaa askeleen kohti ympäristöystävällisempää autoilua ja hankkia oman sähköauton latauspisteen, ensimmäinen konkreettinen toimenpide on muutostyöilmoituksen tekeminen.

Muutostyöilmoitus ei ole pelkästään byrokraattinen vaatimus, vaan se on keskeinen osa osakkaan ja taloyhtiön hallituksen välistä viestintää. Ilmoituksen avulla varmistetaan, että kaikki suunnitellut muutostyöt ovat linjassa taloyhtiön sääntöjen ja määräysten kanssa, ja että ne toteutetaan turvallisesti ja ilman häiriöitä muille asukkaille.

Muutostyöilmoituksen tarve juontaa juurensa halusta säilyttää taloyhtiön kiinteistön eheys ja turvallisuus. Sähköauton latauspisteen asentaminen voi vaatia muutoksia taloyhtiön yhteisiin sähköjärjestelmiin, mikä voi aiheuttaa riskejä ilman asianmukaista suunnittelua ja toteutusta.

Ilmoitus on siis käytännössä taloyhtiön hallituksen tai isännöitsijän mahdollisuus arvioida suunnitellun toimenpiteen vaikutukset ja varmistaa, että se täyttää kaikki tekniset ja turvallisuuteen liittyvät vaatimukset.

Kaiken kaikkiaan lupaprosessi suojaa sekä osakkaan että taloyhtiön etuja varmistaen, että latauspisteet asennetaan yhteisesti hyväksyttyjen periaatteiden mukaisesti.

Ilmoituksen sisältö

Ilmoituksen tulee kattaa kaikki olennaiset tiedot suunnitellusta muutostyöstä, jotta taloyhtiön hallitus voi tehdä perustellun päätöksen luvan myöntämisestä

Lisää muutostyöilmoitukseen ainakin:

  • Muutostyön kuvaus: Selkeä ja yksityiskohtainen kuvaus siitä, mitä muutostyö pitää sisällään, mukaan lukien latauspisteen tyyppi ja tekniset tiedot. Älä säikähdä, me hoidamme vaikeat jargonit puolestasi.
  • Asennuksen sijainti: Tarkka kuvaus siitä, mihin latauspiste aiotaan asentaa, mukaan lukien piirustukset tai kuvat, jos vain mahdollista.
  • Aikataulu: Suunniteltu aikataulu muutostyön aloittamiselle ja valmistumiselle.
  • Urakoitsijan tiedot: Ilmoitukseen tulee sisällyttää urakoitsijan tai asennusliikkeen yhteystiedot ja mahdolliset pätevyystodistukset. Jos suunnittelet asentavasi latauspisteen itse, on turha haaveilla taloyhtiön hyväksynnästä. Asennuksen saa suorittaa vain pätevöitynyt ja sertifioitu asennusliike.
  • Sähköjärjestelmän muutokset: Selvitys siitä, miten latauspiste liitetään taloyhtiön sähköjärjestelmään, kuka tekee tarvittavat muutokset ja miten muutostöiden turvallisuus varmistetaan. Tarjoamme alustavat kytkentäkaaviot, jotka liittää ilmoitukseen.
  • Kunnossapito ja vastuut: Ehdotelma siitä, miten latauspisteen kunnossapito järjestetään ja kuka vastaa mahdollisista vioista tai ongelmista.

Ilmoituksen tarkoituksena on antaa taloyhtiön hallitukselle tarpeeksi tietoa arvioida muutostyön vaikutuksia ja varmistaa, että kaikki suunnitelmat ovat linjassa taloyhtiön sääntöjen ja turvallisuusmääräysten kanssa.

Selkeä ja kattava muutostyöilmoitus nopeuttaa käsittelyprosessia ja edistää mahdollisuuksia saada vihreää valoa muutostyölle. Helpoimmalla pääset, kun lataat valmiin pohjan ilmoitukselle.

Taloyhtiön vastaus

Kun muutostyöilmoitus on jätetty, taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä käsittelee sen yleensä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Taloyhtiön vastaus voi olla joko suora hyväksyntä, ehdollinen lupa tai kielto. Ehdollisessa luvassa taloyhtiö voi asettaa tietyt ehdot, jotka osakkaan on täytettävä ennen asennuksen aloittamista tai sen jälkeen.

Taloyhtiö voi esimerkiksi voi vaatia, että sähköasennukset tarkastetaan viranomaisen toimesta tai että osakas sitoutuu poistamaan latauspisteen, jos taloyhtiö päättää myöhemmin asentaa yhteisiä latauspisteitä.

Taloyhtiön vastauksessa tulisi myös selventää, kuka vastaa latauspisteen kunnossapidosta ja miten latauksen sähkönkulutus mitataan ja laskutetaan. Näiden seikkojen huolellinen käsittely ja sopiminen etukäteen välttää mahdollisia väärinkäsityksiä ja konflikteja tulevaisuudessa.

Taloyhtiö näytti vihreää valoa – Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Kun taloyhtiö on hyväksynyt muutostyöilmoituksen, on aika laittaa hihat heilumaan. Tästä eteenpäin prosessi on varsin simppeli: Tilaat valitsemasi latauspisteen verkkokaupastamme, jonka jälkeen sovimme asennuksen yksityiskohdista.

Oma paikallinen asennustiimimme hoitaa asennuksen sovittuna ajankohtana. Yksittäisen latauspisteen asennus on suoraviivainen projekti, josta ei aiheudu häiriötä taloyhtiön muille asukkaille. Jos asennus ei vaadi sen suurempia muutos- tai kaivuutöitä, on latauspiste käyttövalmis jo saman päivän aikana.

Kuulostaako monimutkaiselta? EV Lataa auttaa sinut läpi byrokratian

Meiltä saat valmiit pohjat muutostyöilmoituksiin, jotka on suunniteltu selkeyttämään ja nopeuttamaan ilmoituksen tekemistä. Nämä pohjat sisältävät kaikki tarvittavat tiedot, jotka taloyhtiön hallitus tarvitsee arvioidakseen muutostyön vaikutuksia ja tekemään päätöksen luvan myöntämisestä.

Voit ladata valmiit muutostyöilmoituspohjat täältä

Näin helppoa se on: Kaikki tekninen jargon on täytetty puolestasi!

Jokaisessa ilmoituspohjassa on myös alustavat kytkentäkaaviot taloyhtiöpäättäjien ihmeteltäväksi.

Asiantunteva apu byrokratian syövereissä

Tiedämme, että sähköauton latauspisteen hankintaprosessi voi olla byrokraattinen sokkelo, jossa on helppo eksyä.

Tiimimme on valmis tarjoamaan käytännön neuvontaa ja teknistä tukea kaikissa latauspisteen asennukseen liittyvissä kysymyksissä. Olipa kyse sitten sopivan latauspisteen valinnasta, asennuksen teknisistä yksityiskohdista tai kunnossapidon järjestämisestä, meidän asiantuntijamme ovat täällä auttamassa.

Tavoitteenamme on tehdä sähköauton latauspisteen asentamisesta taloyhtiössänne mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Loppusanat

Sähköautojen latauspisteiden asentaminen taloyhtiössä on merkittävä askel kohti kestävämpää ja vihreämpää tulevaisuutta. Muutostyöilmoituksen tekeminen on tärkeä osa tätä prosessia, ja EV Lataan sähköautoilevat asiantuntijat on täällä auttaakseen teitä jokaisessa vaiheessa.

Käyttämällä valmiita pohjiamme, hyödyntämällä asiantuntevaa apuamme ja noudattamalla käytännön neuvojamme, voitte varmistaa, että latauspisteen asennus sujuu ongelmitta ja että taloyhtiönne on valmis tukemaan sähköautoilun kasvua. Yhdessä voimme rakentaa kestävämmän tulevaisuuden yksi latauspiste kerrallaan.

Heräsikö kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Aiheeseen liittyvää:

Miksi lämmitystolpasta lataaminen ei ole järkevää?

Sähköauton lataus kerrostalossa

Kirjoittaja: