Yritys: Energiavahti Oy

Energiavahti Oy on sähköalan ammattilaisten 2013 perustama sähkösuunnittelu- ja urakointiliike, jonka 2023 liikevaihto oli n. 2,5 miljoonaa euroa. Meitä voisi siis luonnehtia keskikokoiseksi sähköalan yritykseksi.

Osakasmäärä on matkan varrella kasvanut, mutta yritys on edelleen 100% sähköalan kotimaisten ammattilaisten omistuksessa.
Businessenkelit eivät siis sanele meille, miten näitä töitä tulisi tehdä.
Se näkyy asiakkaan suuntaan siten, että sähköturvallisuus ja vastuu omista töistä on aina keskiössä.

Työntekijämme ovat tärkeitä ja arvostettuja, jonka vuoksi vaihtuvuus on erittäin vähäistä. Ulkoistamisen, kuten vuokratyövoiman ja alihankintaketjutusten ollessa muodissa meidän strategiamme on panostaa yritykseemme pitkäaikaisesti palkattuun henkilöstöön, jolloin motivaatio pysyy korkealla ja sitoutuminen on aivan eri tasolla. Se näkyy asiakkaan suuntaan siten, että toimimme huomattavasti keskimääräistä täsmällisemmin sekä vastuullisemmin.5

Toimintamme keskiössä on aina ollut kokonaisvaltaisten palvelujen ja ratkaisujen tuottaminen asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Olemme toteuttaneet sähköistysprojekteja tarvekartoituksesta suunnittelun kautta toteutukseen avaimet käteen -periaattella mm. isoihin teollisuus- ja logistiikkarakennuksiin, asuintaloihin ja ravintoloihin.

2023 aikana toteutimme lisäksi taloyhtiöiden ja kiinteistönhuollon tarpeisiin lähes 1500 sähköasennuskeikkaa termostaatin vaihdosta porrasvalaistuksen uusimiseen tai sähköautojen latausasemien rakentamiseen.

Tytäryhtiömme NEW energiataito Oy:n kautta toteutamme teollisuudelle ja muille yrityskiinteistöille kokonaisvaltaisia energianhallintaprojekteja.

Taloyhtiössä lataamisen piti olla mahdotonta. Totuus olikin juuri päinvastoin...

Toimintamme sähköautojen latausprojektien kanssa alkoi 2016, kun saimme isännöintiliikkeeltä toimeksiannon mennä toteamaan, että taloyhtiössä ei voida ladata sähköautoja. Taloyhtiössä kun ”joku perkeleen innovaattori” oli hankkinut ladattavan auton.

”Oho sähköauto. Sellainen pitää saada itsellekin” oli sähkömiehen ensimmäinen ajatus. Sitten kymmeniä tunteja opiskelua aiheen parissa ja lopulta oli pakko hieman anteeksipyydellen todeta isännöitsijälle, että eipä sille lataamiselle oikeastaan mitään ylitsepääsemätöntä estettä ole, sen voisi toteuttaa aivan hyvin.

Syntyi ensimmäinen latauskartoitusraportti, jollaisia on sen jälkeen laadittu jo n. 300 – vuoden 2020 alussa niiden laatimisvauhti näyttäisi olevan 2-3 kpl viikossa. Enää raportteja ei onneksi tarvitse palauttaa anteeksipyydellen, kuten ensimmäiset.

Tuohon samaiseen yhtiöön muuten toteutettiin hidaslatausmahdollisuus 2018 ja meille itsellekin tuli ensimmäiset pienet täyssähköpakettiautot 2020 alussa. Tähän mennessä olemme toteuttaneet jo tuhansia latausasemavarauksia sekä asennettuja latausasemia niin yrityksille, taloyhtiöille, kuin yksityisille kuluttajillekin. Vaikka olemme väistämättä yksi tämän sähköasennussektorin kokeneimmista toimijoista muutaman muun alan pioneerin rinnalla voisi siltikin sanoa, että tästä se vasta alkaa.

Tutustu sähköauton latausratkaisuihin